Belangrijke stap voor Stackr bij ondersteuning veilige digitale uitwisseling zorgaanbieders

Stackr behaalt MedMij-label als dienstverlener zorgaanbieder

Bij Stackr staat veiligheid bij gegevensuitwisseling voorop. Daarom hebben wij het afgelopen jaar geïnvesteerd informatiebeveiliging in de zorg. Na het succesvol doorlopen van audits voor de ISO 27001, NEN 7510 heeft Stackr zich nu ook officieel gecertificeerd als dienstverlener zorgaanbieder (DVZA) volgens het MedMij  afsprakenstelsel.  Hiermee behoort Stackr bij de eerste 15 organisaties in Nederland die gegevens van zorgaanbieders kunnen uitwisselen met de burger via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).  Omdat de technische oplossing voor gegevensuitwisseling universeel is, werkt Stackr PGO onafhankelijk. Een mooie mijlpaal voor onze organisatie en voor al onze partners in de keten die met ons samenwerken voor veilige uitwisseling van zorgdata. 

 

 

Stackr als dienstverlener zorgaanbieder (DVZA)

 

 

Zorgdata beschikbaar stellen voor een PGO

Als zorgaanbieder ben je verplicht om de zorgdata van jouw cliënten of patiënten op een veilige manier voor burgers beschikbaar te stellen. Hiervoor moet je jouw gegevens kunnen ontsluiten naar  een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Een PGO is een website of applicatie waarin burgers de mogelijkheid krijgen om de dossiers van verschillende zorgaanbieders in te zien.

 

Gegevensuitwisseling volgens heMedMij-Afsprakenstelsel

Om als zorgaanbieder ook jouw zorgdata beschikbaar te stellen en te ontsluiten naar een PGO, is een Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) nodig. Een DVZA heeft de MedMij-certificering en werkt volgens de hoogste veiligheidseisen en strengste normen. Dit is nodig voor de garantie op een veilige verbinding tussen jouw informatiesysteem en ieder willekeurig PGO. En dat is precies wat Stackr doet. Als DVZA bouwen we samen met zorgaanbieders de technische koppeling die voldoet aan alle eisen om jouw gegevens veilig beschikbaar te stellen voor burgers.

 

Wil je meer weten over onze certificering en de manier waarop wij jou met Stackr kunnen helpen bij de veilige uitwisseling van gegevens? Neem dan gerust contact met onze Privacy & Security Officer, Evi van der Linden. 

Stuur een e-mail naar:evi.vander.linden@rzcc.nl

“Bij Stackr hechten we veel waarde aan privacy en informatiebeveiliging. Onze certificeringen is als kers op de taart. Een mooi uitgangspunt om de uitwisseling van zorgdata in de zorgregio’s nog veiliger te maken”

Evi van der Linden Privacy & Security Officer bij Stackr