Belangrijke stap voor Stackr bij ondersteuning veilige digitale uitwisseling van zorgaanbieders

Stackr ontvangt NEN 7510- en ISO 27001 certificering

Bij Stackr staat veiligheid bij gegevensuitwisseling voorop. Daarom hebben wij het afgelopen jaar geïnvesteerd informatiebeveiliging in de zorg. Na het succesvol doorlopen van audits voor de ISO 27001, NEN 7510 heeft Stackr zich deze week officieel gecertificeerd voor deze normen. Een mooie mijlpaal voor onze organisatie en voor al onze partners in de keten die met ons samenwerken voor veilige uitwisseling van zorgdata.

NEN 7510 en ISO 27001

De NEN 7510 is dé norm en standaard voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. De norm is gebaseerd op de Code voor Informatiebeveiliging. Met de ISO 27001 certificering voldoet Stackr aan alle eisen rondom bescherming van persoonsgegevens en het treffen van maatregelen tegen informatiebeveiligingsrisico’s. Zo kunnen wij samen verder bouwen aan veilige en efficiënte uitwisseling van zorgdata in de regio.

 

Samen bouwen aan een veilige zorginfrastructuur 

De certificeringen zijn een belangrijke onderdeel om het nieuwe platform Stackr, als zorginfrastructuur in te zetten als Dienstverlener Zorgaanbieder (DVZA) voor zorgaanbieders. In die rol bouwt Stackr verder aan een veilig netwerk, zowel als het gaat om uitwisseling van medische gegevens tussen zorgaanbieders onderling als bij de uitwisseling van medische gegevens tussen zorgaanbieders en burgers.

 

Wil je meer weten over onze certificering en de manier waarop wij jou met Stackr kunnen helpen bij de veilige uitwisseling van gegevens? Neem dan gerust contact met onze Privacy & Security Officer, Evi van der Linden. Stuur een e-mail naar evi.vander.linden@rzcc.nl

“Bij Stackr hechten we veel waarde aan privacy en informatiebeveiliging. Dat we dit nu met onze certificeringen aan kunnen tonen is als kers op de taart. Een mooi uitgangspunt om de uitwisseling van zorgdata in de zorgregio’s nog veiliger te maken”

Evi van der Linden Privacy & Security Officer bij Stackr